Тонкощі та нюанси, які є важливими для участі в електронних торгах ПроЗорро

Не дивлячись на те, що електронні торги активно проводяться вже більше 6-ти років, залишається дуже багато питань, на які учасники хотіли б отримати відповідь. Часто, користувачі самі не намагаються шукати відповіді на досить прості запитання і саме для цього є технічна підтримка, що надає консультації користувачам та може допомогти знайти відповіді на часті запитання.

Один з напрямків в торгах, що викликає у користувачів багато запитань – це реалізація земельних ділянок. Це стосується не лише їх продажу, але й оренди подібного типу нерухомості.  Більша частина запитань все ж пов’язані з тим, що потрібно зробити для того, щоб стати учасником процедури. Ви маєте змогу перейти за посиланням на сайт sale.ueex.com.ua/filter/land-parcel і вже там знайти інформацію, що допоможе вам у вирішенні вашої проблеми.

Переходячи до основних тонкощів та нюансів, які часто залишаються за кадром і не беруться до уваги користувачами, то таких моментів є відразу декілька:

  • Беручи участь в торгах з продажу житлових об’єктів нерухомості, варто пам’ятати про те, що вона не знаходиться під обтяженнями. Ще один важливий пункт, щоб в виставленому об’єкті нерухомості не було прописано дітей, інвалідів та інших громадян. Як виняток, можна розглядати лот з заставним майном і в цьому випадку подібне ще може бути допустимо:
  • Торги, повинні проводитись виключно на офіційних майданчиках. Це означає, що навіть не потрібно розглядати інтернет-майданчики без акредитації в ПроЗорро. Використання саме легальних сервісів дає гарантію проведення всіх процедур з дотриманням українського законодавства. Більш того, самі лоти можуть бути справді вигідними і конкурентними;
  • Електронні торги повинні організовуватися виключно керуючим по арбітражним справам. Участь в таких процедурах входить в його обов’язки і це та умова, яка також має серйозний вплив на процедуру в цілому;
  • Часто, лот вдається реалізувати з другої або є третьої спроби. На кожному з етапів аукціону ціна знижується ще більше і подібна тенденція призводить до того, що замовнику вдається знайти учасника, що є зацікавленим в придбанні певного об’єкту;
  • Перевірка майна на наявність заборгованостей – це той пункт, на який варто звертати увагу ще до подання заявки на участь. Для цього, потрібно задавати уточнюючі питання і детально переглядати перелік завантаженої документації.

Це лише декілька нюансів, які є важливими і можуть серйозно вплинути на результат проведення електронної процедури. Насправді, таких моментів значно більше і для отримання більш чіткої оцінки, потрібно звертати свою увагу на всі застереження та попередження. По можливості, варто навіть консультуватися зі спеціалістами по таким питанням.

Що варто враховувати, беручи участь в земельних торгах

Земельні аукціони можна сміливо поділити на дві категорії. Мова йде про здачу земельних ділянок в оренду та про продаж землі.

В обох випадках, принцип підготовки пропозиції схожий, завданням учасника є формування своєї цінової пропозиції, завантаження документацій, відповідність зразку та виконання всіх інших умов з дотриманням часових рамок.

Єдина відмінність полягає в тому, що взяття землі для тимчасового використання зобов’язує учасника уточнювати, на яких саме умовах буде орендуватися ділянка. Тобто, важливо визначити, чи матиме орендар основне право на купівлю території в разі її продажу.

Зазвичай, саме орендар має право на те, щоб викупити ділянку за заборонованою ціною, обходячи будь-які інші процедури. Тобто, орендуючи земельну ділянку, саме ця особа або ж підприємство може її придбати в той момент, коли власник майна виставить його на продаж.

Головною умовою для подібної процедури є детальне ознайомлення з умови договору, що дозволить запобігти неприємних ситуацій та непорозумінь, які можуть бути пов’язанні з окремими пунктами договору.

Чого не варто робити, відправляючи заявку на участь в державних торгах

Підготовка заявки для участі в торгах не потребує від учасника якихось особливих знань та вмінь. Достатньо знати лиш декілька застережень, що дають чітке розуміння того, чого краще не робити учаснику аукціону, торгів або ж будь-якої іншої процедури:

Підробляти документи – це одне з найбільш серйозних порушень, що може призвести до накладання вагомих санкцій;

Використовувати неакредитовані майданчики – це може призвести до втрати коштів та участі в торгах на незаконній основі;

Відправляти заявку в останні хвилини – часто, подібне затягування призводить до запізнення, через що заявка не буде прийнята до розгляду

Тому, використовуючи українську енергетичну біржу або ж якийсь інший електронний майданчик, варто взяти всі ці моменти до уваги.

Похожие записи

Що таке тендерна система України

Система електронних державних закупівель може принести вам чимало користі. Слід просто отримати більше інформації про цю категорію торгів та адаптуватися під ті чи інші процеси

Самые модные сумки в 2020-м году

Мода – это весьма абстрактное понятие и каждый год она меняется. Нередко, случается так, что сумка, приобретенная под конец 2019-го года в начале текущего 2020

Технологические инновации BitDAO: от торговли токенами до хранения данных

В эпоху технологических прорывов и цифровой трансформации, мир сталкивается с постоянно меняющимися парадигмами благодаря инновациям, которые не только изменяют наш повседневный опыт, но и формируют